Du har säkert provat det själv: I ett försök att hitta en fil, en mapp eller ett program på datorn har du skrivit in ett nyckelord i Windows sökfält, men tyvärr visar sig verktyget gång på gång vara i stort sett värdelöst. När du söker efter en fil i sökfältet är det av någon anledning inte alla filer som hittas av sökverktyget. Istället för den fil du behöver, får du ofta en samling helt värdelösa länkar till internet som baseras på det eller de sökord som du angav för at hitta den lokala filen du egentligen letade efter.

Vi rekommenderar programmet Everything, som är ett bra alternativ till Windows sökverktyg. Här börjar du skriva namnet på filen du söker, och vartefter du skriver begränsar programmet listan med sökresultat tills du enkelt kan hitta filen.

Snabba sökningar

Som du nog redan har gissat utifrån programmets namn, söker Everything igenom allt på datorn. Det inkluderar filer som ligger på anslutna enheter som USB-minnen, externa hårddiskar och nätverkshårddiskar. Sökningen är förvånansvärt snabb, och du kan göra den ännu snabbare genom att använda extra funktioner i programmet. Det går till exempel att spara en specifik sökning som ett bokmärke, vilket är användbart om du ofta brukar söka efter samma sak. Istället för att skriva in samma sökord om och om igen, kan du hitta det du behöver med bara två klick.

Sökningen i Everything kan också anpassas så att den bara visar sökresultat som innehåller en viss filtyp. Programmet kan till exempel ställas in så att det bara söker efter ljudfiler eller Word-filer, då presenteras enbart filer av den filtypen i resultatlistan över relevanta sökresultat.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.