SSD-enheter erbjuder många fördelar jämfört med gamla mekaniska hårddiskar, men kapaciteten är ännu inte en av dem. Det är därför många av oss har fått meddelandet i Windows, att systemdisken på datorn håller på att få slut på utrymme. Med nyare versioner av Windows, som tar upp betydligt mer lagringsutrymme än tidigare, har vägen till till det här irriterande meddelandet blivit kortare. När lagringsutrymmet på datorns SSD, eller hårddisk för den delen, håller på att ta slut finns det egentligen bara en väg framåt: du måste frigöra så många gigabyte som möjligt, så att Windows kan fungera normalt igen.

Det räcker däremot inte att radera filer eller ta bort program så att du har till exempel 500 megabyte eller 1 gigabyte ledigt. Windows, din webbläsare och alla andra program kräver utrymme för temporära filer, cache och den så kallade växlingsfilen, där innehållet i arbetsminnet lagras när du försätter datorn i viloläge. Att frigöra tillräckligt många gigabyte för att hålla Windows nöjd kan vara en utmaning – var börjar man? Nu kan du få hjälp med det problemet. Verktyget Abelssoft FolderVisualizer kan presentera en topp 100-lista över de största filerna på datorn, så att du snabbt kan bläddra igenom listan och hitta stora filer som slösar bort ledigt utrymme på enheten. Programmet innehåller en snygg grafisk presentation av var filerna ligger på hårddisken, så att du lätt kan hitta stora mappar i ett cirkeldiagram.

Abelssoft FolderVisualiser kostar i vanliga fall 110 kronor, men det väntar på dig utan kostnad i Fördelszonen.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.