Ett smalt aktivitetsfält och en blå skrivbordsbakgrund. Så ser Windows 10 ut och har så gjort sedan 2015. Igenkänningsfaktorn är hög, men det kan kanske bli lite enformigt också. Skrivbordet i Windows kan se helt annorlunda ut om du använder XWidget. Det ger dig ett märkbart annorlunda Windows med mörkt och stilrent utseende.

Men utseendet är inte allt. När du installerar XWidget från Fördelszonen får du nämligen dessutom en massa användbara så kallade widgets som kan hjälpa dig i din vardag.

Nyheter och väder

Widgetar är små program med ett tydligt syfte. Ett klassiskt exempel kan vara en väderprognoswidget som visar information om aktuell temperatur och nederbörd. Eller en widget som visar nyheter från olika medier. Totalt erbjuder XWidget över 2 000 av dessa småprogram! Så många har du självklart inte plats för på skrivbordet, så du måste själv välja de widgets som passar dig. Vi har även ett par rekommendationer i slutet av artikeln, men du hittar säkert några widgets som passar dig ännu bättre.

Du väljer själv var varje widget ska placeras genom att dra runt dem på skrivbordet, och hur mycket plats olika widgets ska få använda. Du kan också ändra många andra små detaljer: Om du till exempel tycker att en widgets utseende är för framträdande på skrivbordet kan du göra den halvtransparent. XWidget lyckas verkligen med att kombinera funktionalitet och estetik på ett enastående sätt. Det startar automatiskt med Windows och kommer ihåg inställningarna för dina widgets när du startar datorn nästa gång.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.