Somliga föredrar att ha ett ganska kaotiskt skrivbord på datorn med mappar, programgenvägar, filer och annat som kan finnas på en dator. Sedan finns det de som föredrar ett välstädat och organiserat skrivbord där enbart det allra mest nödvändiga finns tillgängligt.

Om du tillhör den sista gruppen kanske du är typen som vill ha ett skrivbord utan en enda ikon. Men oavsett hur mycket du städar på skrivbordet så kommer Papperskorgen fortfarande att finnas kvar om du inte väljer att dölja den samt flytta den till Aktivitetsfältet. På så sätt får du ett helt ”rent” skrivbord, men samtidigt enkel och snabb åtkomst till Papperskorgen och alla dess funktioner med bara ett klick.

I den här artikeln visar vi hur du slipper den gamla genvägen till Papperskorgen och istället använder programmet MiniBin för att skapa en Papperskorg i Aktivitetsfältet. På så sätt kan du fortfarande öppna Papperskorgen, tömma den och återställa filer som ligger i den, men utan att den ligger och tar plats på skrivbordet. Med andra ord är MiniBin programmet för dig som vill ha ordning och reda på datorn, eller som bara behöver städa skrivbordet ordentligt och röja upp i det stök som byggts upp med tiden. Och det är hur enkelt som helst.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.