Har du någon gång fått frågan vilken processor eller vilket grafikkort som finns i datorn? Och skulle du kunna svara på frågan? Nej, troligtvis inte. Det är det inte många som kan. Åtminstone inte om de bara ska förlita sig på minnet. Trots detta behöver vi ofta svar på den här typen av nördiga frågor om datorns utrustning, antingen för vår egen nyfikenhets skull eller när vi behöver hjälp med ett datorproblem som kan kräva specialkunskaper.

Då är det bra att ha informationen tillgänglig svart på vitt, och varför inte direkt på skrivbordet. Just sådan fakta levererar det lilla programmet O&O DeskInfo i överflöd. Det visar en lista med modellnamn på exempelvis processor, grafikkort och nätverkskort, men också detaljerad information om nätverkstyp och nördiga detaljer som nätverksprotokoll finns på menyn. Även datorns version av Windows beskrivs grundligt i listan, så att du eller den som hjälper dig snabbt kan ta reda på exakt vilken version av operativsystemet du använder.

DeskInfo är lätt att installera och använda. Du behöver faktiskt bara installera det och sedan läsa vad som står skrivet på skrivbordet. Om du vill anpassa programmet efter just dina specifika behov finns det möjlighet att välja vilken information som presenteras samt skräddarsy hur den visas på skrivbordet.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.