När jag sätter mig vid datorn är det nio gånger av tio samma program och hemsidor jag använder. Jag använder till exempel nästan alltid Google Docs för att skriva listor, protokoll, artiklar och liknande. Varje gång jag slår på datorn vill jag också gärna kolla min e-post via Gmail i webbläsaren.

Vanligtvis vill jag också se om det har kommit något intressant nytt innehåll på Netflix, som är den streamingtjänst jag oftast använder. Dessutom ägnar jag mig åt bildredigering, både i mitt arbete på PCtidningen och privat. Då använder jag det utmärkta och kostnadsfria bildredigeringsprogrammet Krita.

Slutligen behöver jag ofta öppna och redigera PDF-filer på datorn. Till det använder jag verktyget Sejda PDF. Det finns alltså en hel rad av program och hemsidor som jag använder i stort sett varje dag, oftast dessutom flera gånger dagligen – och som de flesta datoranvändare vet kan det vara en ganska omständlig och långdragen process att öppna alla program och hemsidor en åt gången.

En smartare lösning

En smartare och snabbare lösning är att använda det fiffiga programmet Rinse Open. Det är ett okomplicerat litet verktyg som knappt tar någon plats på datorn, men ändå gör enorm skillnad när du har börjat använda det. Det kan till och med kännas svårt att vara utan det när du behöver använda en dator som inte har det installerat.

Med Rinse Open på datorn kan du på mycket kort tid förprogrammera upp till sex program eller hemsidor som ska öppnas när du klickar på en knapp. Det sparar tid och gör samtidigt användningen av datorn mer tillfredsställande. I den här artikeln kommer vi att visa hur du bär dig åt för att börja använda Rinse Open på datorn, så att du också kan dra nytta av det praktiska med att programmet. Du kan naturligtvis själv välja vilka hemsidor och program det handlar om, så att det blir precis som du vill ha det.

Den enda begränsningen i Rinse Open är att du kan öppna högst sex program eller hemsidor. I gengäld kan du själv välja om det ska vara sex hemsidor, sex program eller en valfri blandning av de två, som i vårt exempel här ovan.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.