Programmet DropIt är inget mindre än din digitala butler. Så snart filerna börjar staplas på hög i ditt digitala arbetsrum – datorn – ser butlern till att städa och lägga allting på sina rätta platser. Själv behöver du inte lyfta ett finger. I varje fall inte efter att du har gett butlern instruktioner, då DropIt utför arbetet åt dig. DropIt fungerar med alla mappar i datorn, så att du exempelvis kan använda det i mappen Hämtade filer. När det hamnar en ny fil i mappen kommer den att sorteras efter de regler som du har skapat. Exempelvis kan bilder flyttas till biblioteket Bilder, eller till mappen Stora bilder om det är bilder större än 100 megabyte. Du styr själv precis hur du vill ha det.

DropIt fungerar både med sådant som händer i framtiden och retroaktivt. Du kan med andra ord städa i en redan fullproppad mapp och övervaka en mapp så att alla framtida filer som hamnar i den automatiskt behandlas efter dina önskemål. Det låter kanske fånigt, men DropIt är väldigt praktiskt. Här kommer vi att visa programmets viktigaste funktioner.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.