De flesta av oss använder kanske brännarprogram för att kopiera hela CD- eller DVD-skivor till tomma, fräscha skivor. På så sätt kan du få en extra kopia av din favoritfilm, ifall den originalskivan en dag skulle bli sliten eller få repor. Nu för tiden strömmas massor av filmer och musik över internet från tjänster som Netflix och Spotify, och därför är det inte längre lika självklart att göra den typen av backup av sin DVD- och CD-samling.

Kanske tänker du att brännarprogram hör till det förflutna, men så är absolut inte fallet. Brännarprogram kan vara användbara på helt andra sätt, för du kan göra mycket mer med dem än att bara bränna filmer och musik på tomma skivor. Faktum är att i stort sett alla datorns filer kan kopieras till en tom DVD-, CD- eller Blu-ray-skiva och det är superenkelt att göra med programmet Ashampoo Burning Studio 2023.

Gör en fysisk backup

Ashampoo Burning Studio 2023 kan givetvis fortfarande användas för att bränna musik och film, men en annan praktisk funktion är att programmet även har en inbyggd funktion för säkerhetskopiering av data. Den här funktionen gör det enkelt att bränna filer från datorn: Du sätter in en tom skiva i datorns DVD-enhet eller i en extern enhet, och väljer den mapp på datorns hårddisk som ska brännas. Programmet kopierar sedan automatiskt filerna som du har valt till skivan. På så sätt kan du till exempel säkerhetskopiera dina dokument och arkivera dem.

Eller så kan du spara olika installationsfiler på skivan, så att ett program alltid kan installeras på vilken dator som helst. Ashampoo Burning Studio 2023 kostar vanligtvis 489 kronor, men du kan hämta programmet utan kostnad i Fördelszonen. Allt som behövs är ett Ashampoo-konto för att aktivera programmet. Om du inte har det kan du skapa det på några minuter.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.