Du känner i fickan och inser att den är tom. Var i all världen har jag lagt telefonen nu då, tänker du. Är den kvar på jobbet? I bilen? Glömde du den på bussen?

Känner du igen dig är du inte ensam. Var inte ta hjälp av tekniken att hitta telefonen igen?

Allt som behövs är programmet Trackview i datorn. Det visar direkt var telefonen är någon-stans - oavsett om den ligger under kuddarna i vardagsrumssoffan eller i en buss på andar sidan stan.

Trackview kan hitta en telefon på flera sätt. Är den i närheten kan programmet spela upp ett ljud i telefonen, även om den är ställd i ljudlöst läge. Är den längre bort kan den spåras visa gps eller så startar programmet kameran, så att du kanske kan känna igen vad den vi-sar.

Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.