Tyvärr brukar skrivbordet på min datorn bli fruktansvärt rörigt. Jag har lätt för att samla på mig en massa genvägar till mina program, och inte minst olika skärmdumpar, dokument och mappar. Ett överbelamrat skrivbord är inte bara fult att titta på, filer och programgenvägar kan faktiskt försvinna i röran, vilket innebär att man får ägna orimligt mycket tid och kraft åt att försöka hitta det program eller det dokument man behöver.

Det här problemet är nu löst tack vare ett program som heter ViPad, som får att använda för att organisera genvägar och få en mycket bättre överblick över vad som finns på skrivbordet.

Sortera genvägarna

ViPad, som du kan hämta utan att det kostar något i Fördelszonen, gör det mycket lättare att hitta dina genvägar även på ett rörigt skrivbord. Verktyget är en slags panel som ligger ovanpå skrivbordet och innehåller genvägar till filer, mappar och program. Genvägarna består av ikoner, så om du till exempel väljer att ha en genväg till mediespelaren VLC ser du VLC:s igenkännbara trafikkon som en ikon med programmets namn under.

Du bestämmer själv vilka genvägar du vill ha på den här panelen. Leta bara reda på den skrivbordsgenväg du vill använda, klicka på den och dra in den i programfönstret. Dessa genvägar kan sedan sorteras in i kategorier, som lägger sig högst upp i ViPad i form av flikar som du enkelt kan växla mellan. Det går att ändra namn och ikoner på genvägarna för att göra det lättare att skilja mellan genvägarna. På så sätt kan du hitta det du behöver ännu snabbare.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.