I Windows går det att ändra indelningen av anslutna hårddiskar och andra lagringsenheter. Inställningarna är dock få i förhållande till vad som går att göra med ett program för att hantera partitioner.

EaseUS Partition Manager Free är ett av de bästa programmen för ändamålet. Det innehåller alla funktioner som behövs för att hantera partitioner. Det går till exempel att slå ihop flera enheter till en stor eller att dela upp en stor enhet i flera mindre. Även storlekarna på partitionerna och enhetsbokstäverna kan ändras.

OBS! OBS - OBS - OBS!
EaseUS har kommit i en ny version sedan artikeln skrevs. Den handlar om version 12.10, som du hittar här i Fördelszonen. För att kunna följa artikeln är det viktigt att använda den här versionen. Ta därför bort bocken för att leta efter uppdateringar när programmet startas för första gången.

Installera EaseUS Partition Master Free

 1. Hämta installationsfilen från Fördelszonen via knappen Hämta programmet här intill. Dubbelklicka på filen du hämtade och välj språk.
 2. I nästa fönster kan du köpa programmet, men det behövs inte. Klicka bara på Nästa och därefter på Acceptera.
 3. Välj var programmet ska installeras och om du vill ha en genväg till det på skrivbordet. Klicka på Nästa.
 4. EaseUS frågar nu om du vill installera ett backupprogram. Det behövs inte, så ta bort bocken vid Installera EaseUS Todo Backup Free och klicka på Nästa.
 5. Fyll i ditt namn och din e-postadress och klicka på Nästa för att påbörja installationen.
 6. Starta programmet. EaseUS Partition Manager har kommit i en ny version sedan artikeln skrevs. Den handlar om version 12.10, som du hämtar är i Fördelszonen och som artikeln i tidningen handlar om. För att programmet ska stämma med artikeln bör det inte uppdateras. Första gången programmet startas bör du därför ta bort bocken om att leta efter uppdateringar när programmet startar.
 7. Klicka på knappen Senare. Nu kan du använda gratisversionen som vi skriver om.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
 • Som prenumerant får du:
 • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
 • Steg för steg-guider på svenska
 • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
 • Tester av nya produkter
 • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
 • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.