Gramps gör det enkelt att organisera all information om släktingar du har hittat på internet i en enda databas. Du kan till exempel lägga till familjemedlemmar som personer i databasen, men också uppgifter till varje person om allt från arbetsplats, äktenskap och födelsedatum till kända adresser, politiska övertygelser och eventuellt dödsdatum. Som pricken över i går det att lägga till foton till varje person, och om det krävs dokumentation kan du ange källor. Programmet kan också skapa ett släktträd som ger en tydlig överblick över familjerelationerna i släkten, och när släktforskningen är färdig kan Gramps automatiskt skapa en läsbar släktbok. Boken som exporteras i PDF-format kan sedan enkelt delas med dina släktingar.

Lägg till ett eller flera syskon

Om du har ett eller flera syskon kan du enkelt lägga till dem, så att de automatiskt passar in i familjerelationerna.

Infoga foton i släktboken

Nu är det dags att infoga foton i släktforskningsprogrammet Gramps, så att det går att se foton av dina släktingar i släktträdet och i persongalleriet. Här visar vi hur du gör.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.