I takt med att vi får allt snabbare internet till både datorer och smartmobiler, blir tjänster som erbjuder lagring på internet allt populärare. Det är hos de digitala lagerlokalerna det går att skaffa sig lagringsutrymme för sina viktiga filer. De flesta av dessa tjänster erbjuder lite utrymme gratis så att du kan testa deras tjänster innan du beslutar om du tycker att det är värt att betala för dem. Gratisvarianterna är ofta utmärkta alternativ till vanliga usb-minnen, och de flesta tjänster erbjuder vanligtvis 5-15 gigabyte gratis. Det brukar vara tillräckligt för att exempelvis lagra biljetter och annan information så att du alltid når den när du ska resa.

Om du har för avsikt att säkerhetskopiera din dator eller spara alla dina bilder hos någon av tjänsterna, kommer du troligtvis att behöva mer utrymme än vad gratistjänsterna erbjuder. Lyckligtvis har priserna fallit de senaste åren, och i dag kan du få 100 gigabyte för under 200 kronor per år. Lagringsutrymme på 2 TB kan bli ditt för runt en tusenlapp per år, och en tjänst har obegränsat med utrymme för 700 kronor/år. I Microsofts fall får du ett komplett Office-paket och 1 TB lagring för 649 kronor/år vilket inte är något dåligt erbjudande.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.