Vi brukar med jämna mellanrum påminna om behovet av att göra regelbundna säkerhetskopieringar av viktiga filerna på hårddisken, och på senare år har detta blivit ännu viktigare. Även om de flesta av oss är medvetna om risken att förlora viktiga filer om det inte finns någon aktuell säkerhetskopia, är det ändå en syssla som många glömmer att hålla reda på i sin hektiska vardag. Därför föreslår vi att du använder ett program som kan göra arbetet åt dig och automatiskt ta hand om uppgiften att skydda dina filer.

Spara filerna på flera platser

När du ska skapa en kopia av foton, dokument och andra oersättliga filer är det enklast och billigast att kopiera dem till en extern hårddisk som du stoppar undan när du inte kopierar till den. Vi rekommenderar också vi att du även sparar dina viktigaste filer på ytterligare minst en plats, till exempel online på OneDrive eller Google Drive.

Då är du extra skyddad om den externa hårddisken skulle gå sönder.

Gör jobbet automatiskt

En säkerhetskopia är inte mycket värd om den inte uppdateras regelbundet. Du kommer inte att kunna återställa de ändringar och tillägg du har gjort efter att du gjorde den senaste säkerhetskopieringen om du till exempel drabbas av virus eller om datorn kraschar. Därför bör du alltid uppdatera din säkerhetskopia minst en gång i månaden för att se till att du aldrig förlorar fler filer än nödvändigt.

Genom att använda programmet Exiland Backup Standard, som du kan hämta exklusivt i Fördelszonen, kan uppgiften att göra regelbundna säkerhetskopieringar utföras per automatik, så att du varken behöver minnas att göra det själv eller ens komma ihåg när du senast sparade en backup. Bestäm hur ofta du vill göra en säkerhetskopia individuellt för varje kopieringsjobb, och du kan även få programmet att börja säkerhetskopiera redan när du ansluter din externa backuphårddisk.

Spara endast de senaste filerna

Exiland Backup är ett professionellt arbetsverktyg som låter dig skapa kompletta säkerhetskopior av filer och mappar. Det inkluderar även en lösning som kallas inkrementell backup, där det skapas en komplett kopia enbart vid första säkerhetskopieringen.

Nästa gång kopieras bara de filer som har lagts till sedan förra gången, vilket resulterar i att efterföljande kopieringar genomförs mycket snabbare och enklare.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.