För bara en månad sedan hade jag ännu inte försökt mig på det där med filsynkronisering. Det vill säga att använda en automatisk, kontinuerlig jämförelsen av filer i två mappar för att göra mapparna och filerna till identiska kopior av varandra. Jag tar mig friheten att säga att jag troligtvis inte är ensam, utan att många av er läsare inte heller har kommit underfund med synkronisering. Det finns en naturlig förklaring till vår återhållsamhet, eftersom det låter så nördigt att det är lätt att hoppa över temat filsynkronisering.

Men om du någonsin har upplevt att du suttit vid en dator och upptäckt att du saknar en uppdaterad version av en viktig fil är det bara att sätta igång.

Svårt ämne, enkelt program

Eftersom aktiviteten är så nördig är det ännu viktigare att verktyget du använder är enkelt att använda. Som vårt test av synkroniseringsprogram i förra numret visade är det inte alltid användarvänligheten och enkelheten är den bästa. Därför var vi glada att vi hittade SyncBack Free, som är ett nöje att använda och erbjuder alla viktiga funktioner du behöver för att ägna dig åt synkronisering.

Fascinerande teknik

Under de veckor som jag har pysslat med att synkronisera filer med Sync- Back Free har jag fascinerats av den här fascinerande tekniken, och försökt förstå hur synkronisering fungerar i praktiken. Vad händer egentligen med filerna i de två mapparna när man har synkroniserat dem? Vilken mapp är det som har företräde framför den andra när det råkar finnas två olika versioner av samma fil i mapparna? Ska jag starta synkroniseringen själv eller använda den automatiska tidsinställningen?

Hur vet programmet i vilken ordning det ska göra saker? Det finns väldigt många frågor, och alla svar du behöver för att komma igång hittar du i den här artikeln.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.