När du ska säkerhetskopiera filerna i datorn finns det två olika metoder att välja mellan. Den första är att göra en lokal säkerhetskopia, vanligtvis till en extern hårddisk som ansluts till datorn. Den andra är att lägga filerna på internet, exempelvis hos PC-tidningens samarbetspartner Keepit, Google Drive, OneDrive eller någon annan av de tjänster som erbjuder lagringsutrymme online.

Båda metoderna är lika säkra, så det är i hög grad upp till dig vilken du föredrar. En viktig detalj är behovet av utrymme. Om du har väldigt många filer kommer det lediga utrymmet hos gratistjänsterna snabbt ta slut. En extern hårddisk däremot kan ge dig upp till åtta terabyte. Du kan säkerhetskopiera i åratal utan att behöva bekymra dig över utrymmesbrist. En annan viktig detalj är användarvänligheten.

Att säkerhetskopiera ska kräva så liten arbetsinsats som möjligt. Det finns väldigt användarvänliga alternativ för backup både lokalt och online. Programmet vi tar upp i den här artikeln angående säkerhetskopiering till en lokal hårddisk är ett strålande exempel: Paragon Backup & Recovery vann vårt senaste stortest av säkerhetskopieringsprogram och är extremt enkelt att använda – anslut den externa hårddisken till datorn och programmet säkerhetskopierar automatiskt. Funderar du över om utrymmet ska räcka? Har du 100 gigabyte med filer och tänker att hårddisken på en terabyte kommer att vara full om några månader? Ingen fara.

Paragon Backup & Recovery kan nämligen göra en form av säkerhetskopia som bara tar med filer som har ändrats sedan du senaste gjorde en säkerhetskopia. Det kan spara väldigt mycket utrymme och ändå se till att alla dina filer är skyddade.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.