Har du tömt Papperskorgen bara för att upptäcka att du har glömt att spara en kopia av en bild? Eller har ett usb-minne råkat ut för något så att alla filerna har raderats? Orsakerna kan vara många men en sak är säker – du råkar alltid ut för den här typen av olyckor när du minst anar det.

Därför är det en väldigt god idé att vara förutseende och ha ett program installerat som kan rädda filerna den dagen olyckan är framme. Här står verktyget MiniTool Power Data Recovery ut från mängden med en både enkel och effektiv lösning. Det finns många program som kan försöka återskapa filer på datorn. Det som gör MiniTool Power Data Recovery speciellt är att det även kan hitta raderade filer på ssd-enheter, vilket är något som många andra program inte klarar av. Den digitala informationen på ssd-enheter lagras och raderas nämligen helt annorlunda än på en mekanisk hårddisk, men MiniTool Power Data Recovery är tillräckligt avancerat för att kunna göra det också.

Samtidigt är versionen som vi skriver om i den här artikeln helt gratis och kan rädda dina filer lika effektivt som den kommersiella versionen av programmet. Den enda skillnaden mellan versionerna är att det bara går att återskapa upp till en gigabyte data med gratisversionen. Det är tillräckligt för att kunna återskapa även en större mängd bilder, men om du behöver försöka rädda en hel hårddisk eller en mapp med filmer kan det bli nödvändigt att investera i det stora programmet för 129 dollar (cirka 1 200 kronor). För de flesta är dock gratisversionen fullt tillräcklig, och du kommer inte att dränkas av erbjudanden och uppmaningar att köpa programmet i tid och otid.

I den här artikeln visar vi hur du kommer i gång med att rädda dina viktiga filer med MiniTool Power Data Recovery.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.