Hyreskontrakt, kvitton eller viktiga dokument från banken. PDF-dokument används dagligen till nästan allt, och det är inte utan anledning. Det finns många fördelar med PDF:er som inte gäller för andra textformat som till exempel docx-filer från Word.

Den kanske största fördelen med PDF-filer är att dokumenten kan öppnas och läsas utan problem på i stort sett alla enheter, och att ett PDF-dokument kommer att se helt likadant ut oavsett om det är öppet på en surfplatta, dator eller den senaste mobilen. Det finns dock även nackdelar med PDF-dokument, och den största är att det nästan är omöjligt att redigera PDF-filer när de väl har skapats, till exempel exporterade från något ordbehandlingsprogram.

Om du sedan upptäcker ett fel i ett PDF-dokument, eller om du behöver lägga till lite text, måste du redigera det ursprungliga textdokumentet som PDF: en skapades från och spara allt som PDF en gång till. Eller ännu värre: Om du inte har något originaldokument att redigera måste först hela innehållet i PDFdokumentet kopieras och därefter klistras in i en ordbehandlare, vilket gör att dokumentets utseende kan ändras fullständigt.

Lösningen heter SwifDoo PDF

Som utgångspunkt går det nämligen inte att redigera PDF:er om man inte använder ett program som är gjort för ändamålet. Det mest uppenbara programmet för den här typen av redigering heter Acrobat Pro. Det är jättebra och fungerar som det ska, men prislappen är gigantisk.

Nu kan du som läser PC-tidningen hämta PDF-redigeringsprogrammet SwifDoo PDF i Fördelszonen helt utan kostnad. Sedan kan du utan problem redigera text, grafik och bilder i ett PDF-dokument. När du redigerar text i ett PDFdokument använder programmet automatiskt det teckensnitt som den ursprungliga texten skrevs med. Därmed behöver du inte använda ett ordbehandlingsprogram när texten ska ändras eller nya stycken läggas till. Om ett PDF-dokument behöver visuell putsning går det att lägga till foton i dokumentet eller stryka under och framhäva text.

Dessutom kan du infoga vattenstämplar, stämplar och din underskrift i alla PDF-dokument. SwifDoo PDF kostar normalt cirka 675 kronor för ett års användning, men det slipper du betala om du hämtar programmet i Fördelszonen. Kom bara ihåg att registrera dig och att aktivera din licens med en speciell licensnyckel. Licensnyckeln hittar du på programmets sida i Fördelszonen, där vi också guidar dig genom registreringen.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.