De första tryckta texterna dök upp på 800-talet i Kina. Sedan dess har konsten att förmedla texter utvecklats och förändrats. Numera är texter i digital form vardagsmat och de flesta skriver i sina mobiltelefoner eller datorer varje dag.

För längre texter som ska hänga ihop, kanske en uppsats eller ett recept, används särskilda program, så kallade ordbehandlingsprogram. Det mest kända är Microsoft Word, som med åren har blivit något av en standard. Med tiden har det utvecklats till att kunna allt mer, vilket också har medfört att det är ganska dyrt.

Det finns flera alternativ till Word som inte kostar någonting. Ett exempel är Google Dokument, som i stort fungerar precis på samma sätt som Microsoft Word. Den största skillnaden är att Google Dokument inte är ett program utan att det körs direkt från internet i en webbläsare. Det innehåller alla de mest använda funktionerna och internetkopplingen medför en rad fördelar.

Google Dokumentskolans delar just nu:

Del 1: Grunderna i Google Dokument

Del 2: Använd och redigera bilder i dokument.

Del 3: Proffsigare dokument

Del 4: Vägen till bättre dokument

Del 5: Låt andra skriva i dina dokument

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.