Känslan av att starta en helt ny och oanvänd dator är helt fantastisk. Maskinen fungerar felfritt och allting händer i imponerande högt tempo när du arbetar med den. För mig finns det faktiskt nästan ingenting bättre än en sprillans ny dator, men tyvärr brukar den glädjen vara ganska kortvarig.

Datorn blir som bekant långsammare och långsammare för varje fil som läggs på hårddisken. Datorns uppstart blir därmed allt slöare i takt med att fler program installeras på datorn, och plötsligt känns det som en evighet att få liv i operativsystemet. Där en ny och snabb dator är rena guldet för en datoranvändare, så är en slö och trött dator det motsatta. Få saker är så frustrerande som en slö dator, men det går att lösa.

Det går att åtgärda de flesta problem som uppstår under en dators livslängd och du behöver inte ens vara datorexpert för att optimera datorn. Programmet Wise Care 365 är nämligen gjort för att andas nytt liv i datorn genom att städa bland de överflödiga filerna.

Optimera med ett par klick

Med programmet Wise Care 365 kan datorn återfå sina förlorade krafter och nästan framstå som ny igen. Det är faktiskt enkelt att göra – med en liten handfull klick med musen kan du ta bort alla oanvändbara filer på datorn, optimera operativsystemet och göra datorns hårddisk snabbare och stabilare. Detta kräver inte ens några avancerade kunskaper om operativsystem och datorkomponenter. Istället behöver du bara markera de rätta platserna, så att programmet vet vad som behöver repareras och optimeras på datorn.

Sedan tar Wise Care 365 hand om resten. Först av allt behöver du dock avsätta ett par minuter för att undersöka datorn med programmet och snabbt få reda på om datorn ödslar kraft på onödiga uppgifter. Sedan kan programmet användas för att optimera eller städa datorn på en mängd olika sätt.

Det inkluderar till exempel att datorn kan fås att starta och stänga av sig snabbare genom att markera några alternativ och sedan klicka på Optimera-knappen, eller att du enkelt letar upp de största filerna på datorn och raderar dem.

Programmet, som du kan hämta kostnadsfritt i Fördelszonen, ser till att det bara är filer som du själv har skapat eller hämtat från internet som går att radera. Det betyder att det inte är möjligt att skada operativsystemet genom att radera viktiga systemfiler. Istället kan du se till att Windows optimeras så att datorn blir snabbare, livslängden förlängs och datorn känns fräsch och nästan så gott som ny.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.