Med Utforskaren i Windows kan du navigera till vilken mapp som helst på datorn. Det är någorlunda logiskt organiserat och de flesta mappar kan öppnas med bara några musklick. Om du däremot har en eller ett fåtal mappar som du använder väldigt ofta kan det bli ganska mycket klickande om du ska gå via Utforskaren varje gång du ska till någon av mapparna.

Som tur är finns det en smidig lösning i form av programmet Quick Access Popup som öppnar en överskådlig meny direkt på skärmen och där visar dina mest använda filer och mappar. På så sätt kan du spara både tid och musklick. Allt du behöver göra är att trycka på Windows-tangenten och W på tangentbordet samtidigt för att menyn ska dyka upp.

Menyn som du får se påminner om Windows högerklicksmeny, men med den skillnaden att Quick Access Popup-menyn visar en rad olika mappar, exempelvis de som användes senast och de som du har använt mest. Det går även att anpassa genvägarna så att menyn bara visar exakt de genvägar som du vill ska visas samt i programmets översikt placera dem precis som du vill ha dem.

Quick Access Popup är otroligt enkelt att använda trots att det klarar av så mycket. Det kan underlätta för dig att spara filer på rätt plats. Om du till exempel arbetar med ett textdokument i Word, kan du använda kortkommandot Windows+W för att välja din favoritmapp. Det är både snabbt och väldigt praktiskt.

Att använda Quick Access Popup till vardags är enkelt och intuitivt, men som med alla nya program behöver du lära dig några nya rutiner för att användandet ska sätta sig i ryggraden.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.