Alla datorer blir med tiden långsammare att starta och det tar längre tid att ladda in Windows och program, vilket leder till irriterande väntetider och funderingar om man måste köpa en ny dator. I många fall kan du dock spara pengar genom att relativt enkelt uppgradera datorn du redan har.

När en dator blir långsammare beror det ofta på flera saker. En av dessa är att uppgraderingar, främst till Windows men även till andra program, gör systemet mer komplext, vilket kräver mer datorkraft. Även fler och fler program som startar automatiskt kan göra datorn långsammare, verktygsfält och tillägg till webbläsare likaså.

Som tur är finns det många sätt att snabba upp datorn, och här kommer vi att titta närmare på några av dem. Att uppgradera olika delar av datorns innanmäte är inte helt gratis, men här finns möjligheter att göra datorn betydligt snabbare än tidigare. För alla som inte vill plocka fram skruvmejslar och köpa ny hårdvara, kommer vi att presentera några knep för att städa och trimma Windows. Detta kommer inte att förvandla datorn till en sprinter, men det kommer att göra den snabbare.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.