Det har gått sex år sedan Windows 10 lanserades. Sedan dess har det uppdaterats på flera områden, men i grunden ser operativsystemet ut som det gjorde 2015. Därför är det lätt hänt att känna sig lite trött på det numera halvgamla utseende, och det kanske finns funktioner som skulle kunna fungera lite annorlunda. I Fördelszonen finns nu lösningen. Programmet PC Fresh är gjort för dig som vill ha mer kontroll över Windows 10, men som varken har tid eller lust att läsa långa guider om hur Windows fungerar och sedan börja manipulera inställningar i de mörkaste djupen av operativsystemet.

Enkelt att justera funktioner

Med programmet PC Fresh går det att anpassa Windows utseende och funktioner, så att du får mer kontroll över operativsystemet. Det är dessutom enkelt eftersom programmet sköter allt tekniskt arbete åt dig. Du behöver bara kryssa i rätt ställen i programmet för att modifiera Windows på många olika sätt. Exempelvis kan du få Windows att radera en fil direkt i stället för att placera den i Papperskorgen, eller ge Aktivitetsfältet ett helt nytt utseende som gör det lättare att hitta i öppna program. Det går även att lägga till nya funktioner på högerklicksmenyn och få det numeriska tangentbordet att aktiveras när Windows startas.

Det går verkligen att göra många bra och smarta justeringar med PC Fresh och det finns inte någon risk att du förstör några viktiga komponenter i operativsystemet. Om du gör en ändring som du ångrar tar du bara bort krysset du just satte dit och efter att du har startat om datorn fungerar Windows 10 precis som tidigare.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.