Många av oss har en röra på datorn i form av flera kopior av samma fil, och det kan fylla en hårddisk på nolltid. Tyvärr brukar inte städprogram bry sig om dubbletter eftersom de inte med säkerhet kan veta att du inte behöver kopiorna. Därför kan du använda ett städprogram hur många gånger som helst utan att kopiorna – eller dubbletterna – försvinner.

Med programmet Fast Duplicate File Finder kan du däremot hitta dem och göra något åt dem. Programmet gör det väldigt enkelt att undersöka hårddisken för att upptäcka alla eventuella dubbletter som kan ligga och ta upp plats. Allt du behöver göra är att tala om för programmet var det ska leta, och efter en stund visas en lista med markerade dubbletter, alltså identiska filer. Filerna som programmet hittar kan du titta närmare på genom att klicka på dem. Då dyker filen upp i form av en förhandsvisning i programmets nederkant så att du kan se vad det är för fil, sedan kan du välja om du vill radera filen eller spara den. Om du vill spara den klickar du bara i fältet som programmet har markerat.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.