Vad är egentligen en perfekt dator? Vissa kanske tror att det är en som du köper i butiken – en ny och snabb maskin med alla sina specifikationer i topp och med ett helt nyinstallerat Windows. Det är nog vad vi alla vill ha, men kanske inte riktigt vad budgeten tillåter.

Vi kan nog dessutom vara överens om att en långsam dator inte är den perfekta dator, för inget är väl mer förödande för datorupplevelsen än väntetid. Utöver detta krav på ett minimum av hastighet har vi dock alla våra egna föreställningar om den dator som gör oss glada. Vi vill med andra ord ha en någorlunda snabb dator, där Windows är perfekt inställt och konfigurerat efter vår egen smak.

Gör skillnad på datorn

Ashampoos program WinOptimizer hjälper dig att uppfylla båda dessa ganska blygsamma krav på datorlivet: Det ger dig först och främst möjlighet till smidig optimering för att städa bort en mängd onödiga filer och inställningar, så att du får en snabbare dator.

Samtidigt kan du söka bland inställningarna i programmet och hitta exakt de detaljer där du på allvar kan göra skillnad. Det kan till exempel handla om att städa lite i högerklicksmenyn och på skrivbordet, ge extra resurser till de viktigaste programmen eller att mer målinriktat spara på batteriet när den bärbara datorn inte är ansluten till ström. Ashampoo WinOptimizer 2022 är fullt kompatibel med Windows 11.

Det innebär att samtliga ändringar som du gör i programmet genom att följa anvisningarna i artikeln kommer att fungera med den senaste versionen av Microsoft Windows.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.