För ungefär 15 år sedan kopierade jag hela familjens enorma CD-samling till datorn. Vilket oerhört tråkigt jobb! De fysiska CD-skivorna hamnade i källaren, där de nu ligger någonstans bakom all annan bråte. På datorn finns det däremot fortfarande cirka 1 300 ljudfiler i musikformatet MP3. Det är filer jag plikttroget kopierat från dator till dator varje gång som jag har skaffat en ny.

Så ja, musiken ligger redo på min dator. Några låtar spelas faktiskt då och då, men det är ingen lätt uppgift. Alldeles för många av musikfilerna som visas inte med rätt information för låtnamn, artist och album, oavsett om jag bläddrar bland filerna med Utforskaren eller med mitt musikprogram. Det är en enda röra, och gör tyvärr att jag nästan aldrig utnyttjar den omfattande musiksamlingen med musik som jag faktiskt tycker om så mycket att jag köpte skivorna. Eller rättare sagt – det var så tills jag upptäckte ett otroligt användbart program.

Abelssoft Tagman kan på ett nästan magiskt sätt automatiskt uppdatera MP3-filer med all relevant information som bland annat låttitel, artistnamn, utgivningsår och albumnamn. Det är skönt att inte behöva ändra informationen själv, och nu har jag fått min digitala musiksamling under kontroll på nolltid. Som läsare av PC-tidningen får du just nu programmet utan kostnad i Fördelszonen, medan andra behöver betala cirka 350 kronor för det.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.