Strömmande musik via internet är en fantastisk gåva till alla som älskar musik. För dagens ungdomar är det en självklarhet, men vi som har varit med ett tag minns svunna tider med cd- och lp-skivor, och kassettband förstås. Innan onlinemusiken tog över var det nog många med mig som spenderade timmar på att kopiera över cd-skivor till mp3-filer i datorn. Även om jag har en gedigen samling med musikfiler på en nätverkshårddisk, är det bara strömmande musik som gäller i dag.

Det är visserligen enkelt att bara starta en app och välja mellan miljontals låtar, men hur låter det egentligen? Den ljudkvalitet som strömningstjänsterna erbjuder når faktiskt sällan upp till cd-nivå – även om det finns undantag.

För de flesta är bekvämligheten och det enorma utbudet viktigare än ljudkvaliteten. Det faktum att man enkelt kan hitta en artists hela katalog är egentligen häpnadsväckande. Men visst fanns det en charm med att leta upp skumma musikaffärer och rota igenom skivbackarna efter den där singeln som ingen hade hört talas om?

Musiktjänsterna ersätter också de gamla blandbanden som man stolt skapade med sina favoritlåtar. Numera är det spellistor som gäller och de kan delas med hur många människor som helst och det finns spellistor för alla tillfällen.

Alla de testade tjänsterna erbjuder en testperiod. Det är en bra funktion för att kunna prova om man trivs med en tjänst.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.