Om du har en eller flera CD-skivor med musik liggande hemma är det perfekt att lägga in musiken på datorn. Då samlas allt på ett ställe istället för att vara utspritt på fysiska CD-skivor undangömda på hyllor, i vindsutrymmen eller i en låda under soffan. Men det är inte alltid helt problemfritt att samla musikfiler på datorn. I takt med att antalet musikfiler ökar blir det också allt svårare att hålla koll på samlingen och hitta just det album och den låt du vill ha.

Musikfiler sparas kanske inte alltid på samma sätt, och ofta händer det att filer får mystiska och obegripliga namn – eller att de inte ens blir namngivna när musiken överförs från CD till datorn. Det är irriterande och kan lätt förstöra en omfattande musiksamling om det plötsligt inte går att skilja mellan artisternas album och låtar om filnamnen är inkonsekventa och det råder kaos. Programmet Ashampoo Music Studio 2020 löser det problemet, för med hjälp av programmets många smarta verktyg kan du komma igång med att hantera din musik på datorn oavsett musiksamlingens storlek.

Ashampoo Music Studio 2020 är gjort för att organisera musikfiler. Programmet har till exempel en smart funktion för namngivning av filer, som automatiskt ser till att låtarna förses med namn och blir rätt sorterade. Med några få klick kan du få ordning på musikfilerna så att alla låtar, artister och album ordnas i individuella mappar på datorn istället för i en och samma mapp.

Överför enkelt musik till datorn

Ashampoo Music Studio 2020 gör det dessutom enkelt att kopiera en fysisk musiksamling till datorn. Det har en funktion för att kopiera musik från CD-skivor, och till skillnad från en del liknande program ser Ashampoo Music Studio 2020 till att kopieringen blir korrekt. Som standard namnges filerna automatiskt exakt efter deras namn på skivan när du överför musik från CD till datorn.

Men du kan gå ett steg längre och själv bestämma hur musikfilerna ska namnges, och till exempel styra om artistens namn ska anges före eller efter låtens titel. Det är också upp till dig att välja vilka låtar som ska överföras från CD-skivan. Programmet markerar automatiskt alla spår till att börja med, men om det finns låtar på skivan som du aldrig lyssnar på kan du enkelt välja bort dem så att de inte tar onödig plats på hårddisken. Ashampoo Music Studio 2020 ger många möjligheter att organisera och anpassa musikbiblioteket, och det är dessutom helt kostnadsfritt för dig som läser PC-tidningen. För alla andra kostar det 279 kronor, men du kan hämta det för noll kronor i Fördelszonen.

Allt du behöver göra är att registrera dig som användare hos programmets tillverkare, Ashampoo. Sedan kan du använda Music Studio 2020 kostnadsfritt på obestämd tid och se till att din musiksamling alltid är välorganiserad.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.