På vilken av Queens skivor fanns låten ”Somebody To Love”? Och hur många Beatles-plattor står egentligen på hyllan? Ju större musiksamlingen med CD-skivor, vinyler och kassettband växer sig, desto svårare blir det att få en överblick.

Även om du egentligen har bra koll på klenoderna och allt är placerat i alfabetisk ordning på hyllorna, kan det vara besvärligt att hitta just den CD med just det musikspår du letar efter. Som tur är finns det nu hjälp att få. Du kan få en god överblick över musiksamlingen om du organiserar allt på datorn i en musikkatalog. Sorteras musiksamlingen digitalt kan du sätta dig vid datorn och på några sekunder hitta den låt eller album du söker.

På så sätt undviker du att rota i den fysiska samlingen. Det enda du behöver är ett program för att organisera musik på datorn, och här är bästa valet programmet Music Collection som du kan hämta utan kostnad i Fördelszonen.

Få en perfekt musikkatalog

Med Music Collection blir det enkelt att skapa en digital musikkatalog, och den kan innehålla både CD-skivor, vinyler, kassettband och digitala album. Det är alltså hela samlingen med all musik du äger som du kan organisera i en samlad katalog.

Music Collection använder sig av en databas kopplad till internet, vilket innebär att du till exempel bara behöver söka efter en artist eller grupp, så kommer programmet att visa ett utförlig lista över allt som artisten eller gruppen har släppt. Från den listan är det sedan enkelt att lägga till albumet i din digitala musikkatalog.

Då kommer nämligen Music Collection att automatiskt att hämta och lägga till information som publiceringsår, låtskrivare, skivbolag och albumets längd till katalogen när ett album läggs till, och programmet kan till och med hämta och lägga till sångtexter från internet till din samling. Music Collection skiljer mellan rytmisk och klassisk musik. Det gör samlingen logiskt organiserad och det blir lättare att söka efter låtar och album med programmets inbyggda sökverktyg, som kan användas för att hitta konkreta utgåvor.

På så sätt kan du hitta en viss låt i en samling och direkt klargöra att Queens stora hit ”Somebody To Love” finns på den 45 minuter och 36 sekunder långa plattan ”A Day at the Races” från 1976, utgiven på skivbolaget EMI.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.