Den moderna tidens digitalisering har gjort att alla former av dokumentation numera finns i elektroniska versioner. Förr sparades allt på papper och har du många gamla dokument kan det vara trevligt att skanna in dem med bildläsaren och spara dem på hårddisken. På köpet får du mer plats i bokhyllorna när du kan kasta ut en del pärmar. Dokumenten sparas dock som bilder, vilket gör att de visserligen blir läsbara på skärmen, men texterna är inte åtkomliga för att redigeras eller användas på annat håll.

Programmet FreeOCR löser det problemet. Det kan nämligen göra om bildernas ord och meningar till text som kan redigeras precis som all annan text i våra datorer. Det hela är ganska enkelt och betydligt mycket smidigare än att skriva av gamla dokument för hand.

Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.