Med CCleaner är det en baggis att ta bort onödiga filer från Windows på ett säkert sätt. Det kan även städa bort rester i registret.

Ett litet städprogram som är mycket bra på att ta bort onödiga filer från hårddisken. Hårddisken fylls hela tiden med nya filer som sedan glöms bort av Windows och de program som skapar dem. Med CCleaner är det lätt att på ett mycket enkelt och säkert sätt radera alla dessa filer som inte gör någon nytta.

Kanske känns det som om det fria utrymmet på hårddisken krymper dag för dag utan att du har gjort något annat än att installera och kanske avinstallera program. Dina farhågor är helt korrekta. För varje sekund som en Windows-dator är på sparas det megabyte efter megabyte av obrukbara filer på hårddisken. Webbläsaren sparar bilder och tillfälliga filer från alla webbsidor som öppnas och så fort ett program installeras sparas tillfälliga filer som bara behövs under installationen men som sedan ligger kvar utan anledning.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.