Det praktiska med att använda ett bildredigeringsprogram till dina bilder är att det går att förändra i stort sett alla aspekter av en bild. Vissa förändringar kan ta lång tid att genomföra och kräva att du pysslar med och justerar en mängd olika inställningar. Andra är mer rakt på sak och kräver inte att du gräver djupt bland inställningar för att hitta rätt verktyg. Det är här som filter, en effekt som läggs på en bild, kan vara lösningen. Det kan till exempel göra motivet skarpare, ljusare eller få fotot att likna en oljemålning. Somliga används som fristående verktyg medan andra utnyttjas för att justera detaljer som ljus och färger.

I den här artikeln visar vi hur du använder tre av de vanligaste filtren i Krita. De kan användas för att göra mindre justeringar av fina foton och bilder, och även för att markant ändra stämning och uttryck i en bild. Det är helt upp till dig och vilka filter du vill använda.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.