Blev ditt foto inte riktigt så bra som du hoppades? Kanske var det för lite ljus, kanske blev färgerna urvattnade eller kanske saknas det skärpa. Det mesta kan lyckligtvis lösas med lite digital bildredigering, men det kräver som regel ett bra program med gott om detaljerade möjligheter att justera foton – och så tar det tid. Men det är sällan vi har möjlighet att ägna flera timmar åt att använda redigeringsverktyg i ett omfattande program.

Med programmet Ashampoo Photo Optimizer kommer det att bli andra tongångar på jobbet: I stället för två timmar räcker det med två minuter, så får du ett snyggt redigerat foto att visa upp för släkt och vänner.

Optimera foton med ett klick

Med ett enda klick kan du nämligen få Ashampoo Photo Optimizer att efterredigera ett foto, och programmet gör det på ett imponerande sätt. Resultatet av den automatiska bildbehandlingen blir nämligen ett skarpare foto, där både ljus och färger blir precis som om de hade bearbetats med de mest avancerade verktygen i ett dyrt bildbehandlingsprogram.

Programmet analyserar på egen hand bilden för att hitta fel och brister, och därefter redigeras fotot i lämplig omfattning. Om fotot till exempel är taget med en avancerad kamera som automatiskt fokuserar på rätt ställen och skapar den perfekta vitbalansen, kommer programmet att göra några få justeringar. Om det däremot är ett foto som både har dålig belysning och urvattnade färger, då gör programmet en större redigering.

En värld av extraverktyg

Tycker du ändå inte att bilden blev som du vill ha den efter Ashampoo Photo Optimizers automatiska bildbehandling? Då kan du på egen hand enkelt finjustera ditt foto ytterligare. Programmet har många användbara inbyggda verktyg för redigering, och de är otroligt enkla att använda.

Det går bland annat att ändra både kontrast, färgtemperatur och ljus. Du kan öka bildens skärpa eller se till att skuggorna i bilden ser bättre ut. Hela redigeringen är baserad på skjutreglage som dras från sida till sida, vilket gör det enkelt att redigera. Du kan till exempel se till att göra ett foto naturligt ljusare genom att dra i ljusreglaget som förstärker ljuskällor i bilden. Programmet kan dessutom användas för att snabbt beskära ett foto behöver klippas till.

I vanliga fall brukar programmet kosta 279 kronor, men du kan utan kostnad hämta det i Fördelszonen. Aktivera programmet och registrera dig som användare, sedan kan du använda det för all framtid för att redigera dina bilder i ett kick.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.