Windows har, som de flesta vet, en inbyggd app för att visa foton på datorn. Appen heter helt enkelt Bilder och kan användas för att redigera, förstora och visa bilder, men på flera områden är den sämre än tidigare versioner av Windows fotovisare.

Bilder-appen är på sätt och vis ganska smart eftersom den erbjuder en rad redigeringsmöjligheter, men om du bara vill titta och bläddra i ett fotoalbum kan det vara en minst sagt frustrerande upplevelse. Det tar ofta ganska lång tid att öppna en bild i appen, och det går ännu långsammare om man vill visa flera bilder från en mapp.

Det kan få vem som helst att längta tillbaka till bildvisningsprogrammet i Windows 7. Fotovisaren i Windows 7 kunde inte så mycket mer än att visa bilder men det gick snabbt och smidigt, och så är knappast fallet i Windows 10. Därför har vi valt att presentera ett nytt utmärkt program i Fördelszonen och det fungerar minst lika bra som fotovisaren i tidigare versioner av Windows.

Visa bilder med Nomacs

Programmet heter Nomacs och den primära funktionen i Nomacs är helt enkelt att visa foton, men programmet kan betydligt mycket mer än så. I Nomacs finns nämligen flera spännande funktioner som kan användas för bildredigering.

Men framför allt är Nomacs en utmärkt bildvisare. Det tar bara någon bråkdels sekund att öppna en bild i programmet, och om en hel mapp med bilder ska öppnas kan piltangenterna på tangentbordet användas för att bläddra mellan bilderna. På så sätt kan du snabbt och enkelt visa ett helt album, precis som i den tidigare versionen av Windows fotovisare.

Bilderna kan även roteras, visas i helskärm och visas som ett bildspel. Nomacs många funktioner kan vid första ögonkastet verka lite överväldigande, men man kan enkelt anpassa vad som visas i menyraden. Dessutom kan funktionernas ikoner göras större så att de blir lättare att överblicka och använda. Programmet kan hämtas gratis i Fördelszonen, ingen registrering krävs och det är enkelt att installera. Du kommer snabbt igång med att visa bilder utan problem.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.