Med programmet Battery Optimizer får du ut mesta möjliga av batteriet i din bärbara pc. Det går till exempel att se hur stor strömförbrukningen är för tillfället.

Det går att ställa in profiler som kan användas vid särskilda tillfällen. Ser du till exempel en film på tåget kan du skapa en profil som stänger av wi-fi och ställer in ljusstyrkan som du vill ha det.

Programmet ger också tips om hur du kan spara på strömmen och därmed får batteriet att räcka längre.

Vissa antivirusprogram kan reagera på Battery Optimizer , men du kan lugnt installera det i datorn. Däremot rekommenderar vi att du INTE installerar programmen Registry Reviver och Driver Reviver från programmets startsida eftersom de kan vålla problem.

Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.