Vem är var någonstans? En till synes enkel fråga som oftast är oerhört svår att besvara till fullo.. Det gäller inte minst i en stressig vardag där familjemedlemmarna har många olika aktiviteter och uppgifter att utföra. Eller om ni är en grupp som ska åka på semester och behöver nå samma destination från olika håll inom en snäv tidsram. Med Life360-appen blir det mycket enklare för alla familjen att ha koll på varandra.

Bokstavligt talat. Med appen installerad på era mobiler kan ni alltid se var alla är, var de har varit, till och med hur mycket batteri de har kvar på sina mobiler. Allt i en överskådlig app som gör det snabbt och enkelt att se vem som befinner sig var. Samtliga familjemedlemmar blir små ikoner som syns på en karta så att ni hela tiden kan hålla reda på var ni befinner er.

Dela med dem du vill

Life360 fungerar på så sätt att du först skapar ett användarkonto. När du har gjort det skapar du en så kallad cirkel i programmet. En cirkel är den grupp som består av personer som du vill dela din position med, till exempel din familj eller kompisar på semester. När cirkeln är skapad kopplas en unik kod till den specifika cirkeln, och du kan dela denna kod med dem du vill dela din position med. Det kräver förstås att personerna som du delar position med också installerar Life360 på sina mobiler, men det är snabbt avklarat när du följer vår guide på de följande sidorna, där vi går igenom hur du gör.

Hitta varandra enkelt

När medlemmarna har anslutit sig till din cirkel kan ni se varandra på en karta när ni öppnar appen. Den här delningen sker dessutom i realtid, så om en av medlemmarna går längs en sidogata i ett livligt område i Madrid där temperaturen är över 30 grader kan alla andra se det och snabbt gå åt samma håll, vilket gör det enkelt att träffas på en svalare plats.

På de kommande sidorna visar vi hur du och din familj kan använda appen, till exempel hur du kan stänga av platsdelning under en valfri tidsperiod eller se var du var igår.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.