Under flera år har Sophos hört till de program som hittar och fångar upp flest hot, allt enligt det oberoende tyska testinstitutet AV-Test.

Sophos Mobile Security söker igenom alla nya appar när de installeras och det fångar samtidigt in alla farliga appar som eventuellt redan finns installerade i mobilen eller pekdatorn.

Du får dessutom bättre integritetsskydd eftersom Sophos stoppar oönskade appar från att komma åt personlig information tom exempelvis kontakter.

Samtligt funktioner kräver att Sophos efter installationen får tillgång till enhetens systemfiler, eftersom det är det ända sättet för appen att skydda telefonen.

Installationen tar bara några minuter och innefattar även att mobilen skannas igenom efter hot.

Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.