Samarbetet mellan min dator och mobil har alltid vållat mig problem, och lösenord är det mest förvirrande. Jag har svårt att få grepp om varför jag ibland kan logga in automatiskt på en hemsida i mobilen, medan jag ibland måste ange samma lösenord som jag vet finns sparat i datorns webbläsare.

Men nu har Microsoft tagit ett stort steg i arbetet med att hjälpa mig med lösenorden: Med Microsofts webbläsare Edge och appen Microsoft Authenticator går det nämligen att koppla ihop din webbläsare och telefon på ett smart sätt. Kort sagt innebär samarbetet mellan datorn och mobilen att telefonen får tillgång till alla koder som webbläsaren redan fyller i åt dig. Om du till exempel loggar in automatiskt på Netflix-webbplatsen i datorns webbläsare, gör du det även i webbläsaren på din telefon.

Fungerar automatiskt i alla appar Men verktyget är faktiskt ännu smartare än så. När du väl har fått lösenorden från Edge till mobilen kan de nämligen användas i vilken webbläsare som helst. Till och med i vilken app som helst. Anta till exempel att du har laddat ner appen Netflix till din telefon. Netflix har du ofta använt på datorn, där webbläsaren loggar in åt dig. Men kommer du ihåg lösenordet nu när du ska logga in med Netflix- appen? Det gör i alla fall inte jag. Men det behövs inte heller i framtiden. Koden matas in åt dig innan du hinner tänka. I den här artikeln visar vi dig hur du kopplar ihop Edge-webbläsaren på din dator med Authenticator- appen på din telefon. Det blir till stor hjälp för dig i vardagen.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.