I en mobiltelefon är vi vana vid att ringa med en app, skicka sms med en annan och kanske chatta med en tredje. De flesta använder rutinmässigt de appar som telefontillverkaren skickar med, och det fungerar för det mesta alldeles utmärkt. För varje sms och telefonsamtal tickar dock taxametern och i slutet av månaden kommer telefonräkningen. Det är så det hela fungerar och så tänker vi inte mer på det.

Men det går att göra precis samma saker bättre och billigare. Dessutom finns det en app som klarar allt det här, utan att varje meddelande eller telefonsamtal kostar extra.

En och en halv miljard telefonanvändare har redan upptäckt det här. De använder nämligen appen WhatsApp, som har blivit oerhört populär i vissa delar av världen eftersom den innehåller funktioner för att kommunicera på olika sätt och du kommer åt samma kontakter som du är van vid.

I den här artikeln tittar vi närmare på kommunikationssätten chatt, telefonsamtal och videosamtal. Vi slår ett extra slag för gruppsamtal, som är en av WhatsApps stora företräden. I WhatsApp går det att skriva till flera personer samtidigt. Alla som är medlemmar i en grupp kan skriva, dela bilder och mycket annat.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.