Senast jag räknade alla mina appar på mobilen upptäckte jag att antalet nu var tresiffrigt. De senaste två åren hade jag installerat ungefär ett par hundra appar. Ganska imponerande, men också ganska onödigt när jag tänker efter. Väldigt många av appar som jag har installerat har jag faktiskt bara använt en gång och det var när jag installerade dem.

Sedan glömde jag bort deras existens och använde dem aldrig mer. Sanningen är nämligen att jag normalt sett bara använder en handfull appar som täcker mina behov. Jag behöver inte 200 – vad jag däremot behöver är ett litet antal väl utvalda, noga beprövade och riktigt genomarbetade appar som fungerar och fyller ett tydligt syfte. Men det kan vara lätt att glömma när man går in i Google Play Butik eller Apples App Store, eftersom det finns appar i alla möjliga varianter som jagar din uppmärksamhet. Faktum är att det finns miljontals appar i Google och Apples digitala butiker, så det är lätt att dras med och installera mängder av appar på mobilen eller surfplattan.

Konsten är att välja rätt, inte bara för att spara plats på mobilen utan också för att se till att du faktiskt använder de appar du hämtar – så att de inte bara samlar damm på mobilen. Det är därför vi har arbetat fram den här artikeln, så att du inte behöver installera flera hundra appar på mobilen, utan istället kan prova på dem som platsar på vår topp 10. Vi på redaktionen har gjort det hårda arbetet åt dig och grävt fram de allra bästa apparna. Gemensamt för dem alla är att de är gratis att använda och att de finns för både Android och iOS.

Länkar till samtliga appar som vi skriver om i den här artikeln hittar du på adressen nedan:

www.pctidningen.se/10-apps

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.