Här har vi samlat fem skärmsläckare som visar vädret, rätt tid eller något helt annat.

Installera en skärmsläckare

Skärmsläckarna är sparade som antingen zip-filer eller exe-filer. Rör det sig om en exe-fil hämtar du den och dubbelklickar på den när den ligger på hårddisken för att installera skärmsläckaren. I något fall räcker det att klicka på ikonen för att installera skärmsläckaren.

Rör det sig om en zip-fil hämtar du den och högerklickar på den när den ligger på hårddisken. Välj nu att packa upp allt innehåll till en lämplig mapp på hårddisken. Högerklicka på den uppackade filen som slutar med .scr och klicka på Installera.

Klicka nu på förstoringsglaset i Aktivitetsfältet och skriv skärmsläckare. Klicka på Byt skärmsläckare. Här kan du nu välja dina nya skärmsläckare.

Aerial

Aerial är en skärmsläckare av klassiskt snitt. Den innehåller egentligen inte några funktioner, utan visar bara imponerande och överväldigande drönar- och helikopterfilmer från bland annat kinesiska muren, London, Hawaii och New York.

Fliqlo

En lika enkel som elegant skärmsläckare. Den är i all sin enkelhet inspirerad av den italienska bordsklockan Cifra 3 från 1965, som med hjälp av brickor som fälls ner visar tiden. Mycket mer än så gör inte skärmsläckaren. När timmar och minuter byts ser det ut som om sifferbrickorna fälls ned på samma sätt som i Cifra 3. I inställningarna går det att ändra storlek på klockan och om den ska använda 12- eller 24-timmarsvisning.

Pong Clock

Spelet Pong utvecklades av Atari 1972 och är ett av de första datorspelen i historien. Överst på skärmen visas en klocka, medan datorn spelar Pong mot sig själv. Pong Clock är en tidsresa till den tid då spelen var något enklare än i dag, men minst lika roliga.

WebPageScreensaver

Sugen på de senaste nyheterna? Då är det Web page screensaver som gäller. Den visar helt enkelt de webbsidor som du anger i inställningarna och hur ofta de ska uppdateras. Därefter kommer skärmsläckaren att visa de webbsidor som du har lagt in i tur och ordning.

YoWindow

YoWindow visar aktuella väderprognoser som skärmsläckare. Här visas det mesta från den aktuella vädersituationen med temperatur, vindstyrka, lufttryck och luftfuktighet samt en prognos för de kommande dagarna. Välj den plats du vill se vädret för och importera egna bilder för att göra din egen väderdator mer personlig.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.