Nedan har vi samlat fem olika skärmsläckare till din dator. Vissa visar vädret, andra visar tiden, medan några visar något helt annat. Det är enkelt att installera en ny skärmsläckare och vi visar dig hur.

Så här installerar du en skärmsläckare

Skärmsläckarna nedan är antingen en zip-fil eller en exe-fil. Är det en exe-fil hämtar du filen, dubbelklickar på den och följer eventuella installationsanvisningar på skärmen. I vissa fall räcker det att bara klicka på ikonen så är skärmsläckaren installerad.

Är det en zip-fil ska du göra följande: Hämta filen och högerklicka på den. Klicka nu på Extrahera alla för att packa upp filen. Nu bör du ha en skärmsläckare med filändelsen .scr – den ska du högerklicka på och sedan klicka på Installera.

Klicka på förstoringsglaset i Aktivitetsfältet och skriv Skärm ... och klicka sedan på Byt skärmsläckare. Här kan du nu välja dina nya skärmsläckare.

Aerial

Några av världens skickligaste fotografer står bakom videoinspelningarna i skärmsläckaren Aerial. Resultatet är överväldigande och vackra bilder från nästan hela jordklotet, bland annat Hongkong, Dubai, Kina, San Francisco och Grönland. Här är det bara att luta sig tillbaka och njuta av bilderna som skärmsläckaren bjuder på.

Flying toasters

Flying toasters ger dig precis vad du alltid drömt om. Flygande rostbröd och flygande brödrostar.

Pong Clock

Med Pong Clock kan du färdas tillbaka till datorspelens vagga. Längst upp visas tiden, medan resten av skärmen är vigd åt det ikoniska datorspelet Pong där det simuleras en match.

WebPageScreensaver

Har du en rad hemsidor som du kollar hela tiden (eller ganska ofta) bör du ta en titt på WebPageScreensaver. Det är en enkel skärmsläckare där du under inställningar anger vilka hemsidor du vill se och hur ofta du ska växla mellan dem. Du kan till exempel använda den för att växla mellan 3–4 olika nyhetssidor med 30 sekunders mellanrum.

Padbury Clock

Här får du en klassisk klocka som både ser bra ut och har en storlek som gör det svårt att ta fel på tiden.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.