De två mest populära webbläsarna, Edge och Chrome, blir bara bättre och bättre. Det beror främst på Googles och Microsofts vilja att finslipa varje detalj för att ge oss den smidigaste och bästa upplevelsen när vi surfar på nätet. En stor del av det här arbetet består av de så kallade flaggorna. Flaggor är experimentella webbläsarverktyg, med andra ord saker som företagen bakom webbläsarna hoppas kommer att göra webbläsaren bättre, men som de vill testa först för att se till att de får önskad effekt.

Både Microsoft och Google ger dig tillgång till en arsenal av testverktyg. I Chromes fall handlar det om nästan 400 verktyg, medan motsvarande för Edge i skrivande stund är cirka 200 verktyg. Det är inte säkert att alla dessa verktyg kommer att ha någon större inverkan på din webbläsare. I många fall kommer du knappast att märka om funktionen är på eller av. Några av dem är däremot väldigt spännande och framför allt konkreta. Vi har identifierat några av dessa verktyg och i den här artikeln visar vi dig hur du hittar dem och aktiverar dem i Edge och Chrome.

Många av dessa funktioner finns i båda webbläsarna. För varje avsnitt i artikeln anger vi därför med ikoner om ett visst verktyg fungerar i både Edge och Chrome eller bara i en av de två webbläsarna. Oavsett om du använder Edge eller Chrome kan du prova verktygen direkt. Släpp loss din inre datornörd, testa flaggorna och få en unik inblick i verktyg som kan bli – eller redan har blivit – en integrerad del av världens bästa webbläsare.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.