Det är ett känt och återkommande fenomen i datorvärlden att samma digitala verktyg som ska hjälpa oss till ett enklare liv ibland förvandlas till ett irritationsmoment vi måste stå ut med tills vi äntligen får veta hur vi löser problemet. Ett bra exempel är adresser och betalningsinformation som fylls i automatiskt av webbläsaren.

Det är i grund och botten ett bra verktyg, som ändå kan bli otroligt irriterande för många människor. Jag som skriver det här har främst upplevt det som störande: Varje gång som jag har köpt något i en butik på nätet och börjat skriva in mitt namn i beställningen, beslutar sig webbläsaren för att komplettera formuläret med fel namn och fel adress.

Den använder till och med en adress, där jag inte har bott på tio år! Det var först nyligen som jag hittade var i Chromes inställningar jag kan se till att webbläsaren automatiskt fyller i rätt adress varje gång. Nu har jag lyckats rätta till informationen och kan varmt rekommendera alla andra att göra samma webbläsarkur.

Hjälp med adresser och kort

På samma sätt som webbläsaren kan hjälpa till med adresser, sparar den även de kreditkortsuppgifter som vi tidigare har angett. De här betalningsuppgifterna är lyckligtvis enkla att korrigera, så att webbläsaren inte längre väljer ett kreditkort som för länge sedan har gått ut. Autofyll är en del av alla webbläsare.

I den här artikeln visar vi hur du anpassar adress- och kreditkortsinformationen i de två som är mest populära: Chrome och Edge.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.