Väderprognosen. Aktiekurser. De senaste sportresultaten. Nyheterna. En film på Netflix. E-postens inkorg. Många av oss har fasta rutiner och hemsidor som vi besöker i närmast rituell ordning när vi startar datorn. Andra webbplatser besöker vi bara ibland, som exempelvis nätläkaren, internetbanken eller webbverktyg som Google Foto.

Gemensamt för hemsidorna är att det är praktiskt att nå dem snabbt enkelt sätt, och då är bokmärkesverktyget i Chrome genialt. Med det kan du spara hemsidor så att du kan hitta dem senare samt ordna dem i grupper så att du enkelt kan hålla reda på dem.

Läs artikeln senare

En annan genial funktion i Google Chrome är verktyget Läslista. Med det kan du spara intressanta artiklar och sidor som du inte vill läsa just nu men som du gärna vill läsa vid ett senare tillfälle. Till skillnad från bokmärken är läslistan perfekt för innehåll som du bara vill läsa en gång och sedan eventuellt kassera.

I läsverktyget kan du ha innehåll liggande och bocka av det när du har läst det. Det du sparar kommer till och med att vara tillgängligt offline, alltså även om du inte har tillgång till internet. För att kunna använda verktygen måste du ha ett Google-konto och vara inloggad som en användare i Chrome.

På den här adressen kan du läsa exakt hur du skaffar ett Google-konto: www.pctidningen.se/google-konto

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.