Det är alltför ofta som du både här i tidningen och på vår webbplats kan läsa om läckta lösenord och andra personuppgifter. Internet är nämligen fullproppat med hackare och bedragare vars arbete består av att lägga beslag på helt vanliga människors personuppgifter.

Därför gäller det att göra det så krångligt och omständligt som det överhuvudtaget är möjligt för dem att få tillgång till din information. Detta gör du bland annat genom att ändra och justera inställningarna i Chrome så att din webbläsare blir så säker som det bara är möjligt.

Då minimerar du nämligen risken att skadliga webbplatser, skadlig programvara och farliga filer infekterar datorn. Om skadan redan har inträffat och datorn har blivit infekterad med skadlig programvara, finns det faktiskt verktyg inbyggda i Chrome som kan hjälpa till att åtgärda problemet.

Tecken på skadlig programvara kan exempelvis vara popup-annonser som inte försvinner eller att din startsida i Chrome fortsätter att byta till någon annan än den du valt. Det kan också vara så att webbläsaren har kapats och skickar dig till hemsidor och annonser som du garanterat aldrig har bett om. Så oavsett om du vill skydda datorn för att undvika faror på internet eller om du vill rätta till en skada som redan har inträffat, kan du i den här artikeln här läsa hur du gör webbläsaren Chrome så säker som det överhuvudtaget är möjligt.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.