När du öppnar webbläsaren Edge på datorn med Windows 10 eller 11 visas det som utgångspunkt en startsida med en blandning av nyheter, väder, skvaller, spel och andra störande element. Google Chrome bygger egentligen på samma underliggande motor som Edge, men teamet bakom Chrome har valt att webbläsarens startsida ska visa det du hade öppet senast du använde webbläsaren. Samtidigt visar en ny flik en enkel sida med länkar till de hemsidor du senast har besökt.

Fungerar både i Edge och Chrome

Det är egentligen inget fel med något av de två tillvägagångssätten, men kanske vill du själv kunna bestämma vad du vill se varje gång du startar din favoritwebbläsare? Du kan bestämma vad som ska visas genom att du i webbläsarens inställningar ändrar startsidan. För både Edge och Chrome gäller att du kan välja att se deras respektive förslag på en menysida med nyheter, de senast besökta hemsidorna, att öppna alla flikar som var öppna när du senast använde webbläsaren, eller att öppna och använda adresser till några av dig valda hemsidor som därmed visas direkt när du startar webbläsaren.

Det är faktiskt ganska enkelt att ändra inställningarna, men tillvägagångssättet varierar en aning mellan Microsoft Edge och Google Chrome. När du har hittat rätt plats i inställningarna, vilket vi visar i den här guiden, är själva inställningsmöjligheterna desamma.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.