Glömde du att stänga av datorn efter senaste virussökningen? Kom du ihåg att skicka bilderna som du ska visa familjen du är på väg att besöka? Ibland är det ovärderligt att kunna nå sin hemdator och därmed också alla program, filer och dokument även när man inte är hemma – och nu är det möjligt med ett nytt verktyg. Med detta kan du använda din hemdator, det enda som krävs är att datorn är startad och har tillgång till internet. Du kan till och med använda datorn från din telefon.

Det betyder att du kan befinna dig var som helst i världen men fortfarande ha tillgång till allting som om du satt hemma vid datorn. Om du till exempel har en video som du vill visa kan du spela upp den på datorn där du befinner dig, trots att filmen bara finns hemma på din dator. Du kan också bläddra i fotoalbumet på mobiltelefonen, trots att bilderna bara finns på en hårddisk ansluten till hemdatorn. Oavsett hur du väljer att använda Google Remote Desktop, som verktyget heter, fungerar det smidigt och intuitivt så att du i en handvändning är klar att utnyttja verktyget. På de kommande sidorna visar vi hur det går till att installera verktyget på hemdatorn och hur du kan använda det både med en annan dator och med mobiltelefonen. För att kunna göra detta måste du använda webbläsaren Google Chrome, som du kan hämta på nedanstående adress.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.