En gång i tiden var Internet Explorer webbläsaren som nästan alla datoranvändare var vana vid. Den lilla blå e-ikonen var närmast synonym med internet och det var svårt att föreställa sig att det senare skulle komma andra webbläsare och utmana Microsofts och Internet Explorers dominans.

Men för nästan 20 år sedan dök Firefox upp. Den erbjöd bland annat möjligheten att använda små tilläggsprogram som gav användarna fler möjligheter att anpassa webbläsaren och göra den till sin egen, och fler fick upp ögonen för att det fanns bra alternativ till Internet Explorer.

År 2008 gjorde sökjätten Google entré på webbläsarmarknaden med Google Chrome. Chrome är idag den vanligaste webbläsaren på datorer och mobiler och för många har den därför blivit den nya synonymen för internet. Det vill Microsoft ändra på.

Därför har företaget till att börja med begravt Internet Explorer och tagit fram en helt ny webbläsare, Edge. Den påminner på många sätt om Google Chrome – den är till och med byggd på samma kod som Chrome. Samtidigt innehåller den väldigt smarta funktioner som gör den till ett intressant alternativ till Googles webbläsare. På vissa punkter vill vi faktiskt gå så långt som att hävda att Edge är bättre än Chrome. Det gäller bland annat de tre inbyggda funktionerna du kan läsa om här.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.