Det är få saker som är så irriterande som att öppna en hemsida och det börjar strömma ut ljud från högtalarna, bara för att någon ointressant video har startat utan att du har bett om det. Ibland syns den inte ens förrän man febrilt har bläddrat neråt på sidan tills man hittat filmen och kan stoppa den.

Som tur är finns det ett enkelt sätt att slippa allt detta, nämligen genom att få webbläsaren att stoppa filmerna innan de ens hunnit starta. På så sätt kan du i lugn och ro bläddra dig fram på hemsidan, för att starta filmen när och om du vill se den. Det kan till och med göra att ditt surfande blir snabbare eftersom det tar upp tid och bandbredd att hämta filmer, vilket kan leda till att det tar längre tid att läsa in hemsidan. När webbläsaren inte behöver bry sig om att hämta filmen, kan den ägna resurserna åt att hämta mer relevant information.

Om du använder Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox som webbläsare, är det enkelt att få stopp på dessa autostartande videofilmer. Metoden skiljer sig dock åt en aning mellan de olika webbläsarna. Därför visar vi i den här artikeln hur du gör oavsett vilken av webbläsarna du använder. På så sätt kan du äntligen surfa i lugn och ro utan att drabbas av autostartande filmer som du kanske inte ens är intresserad av.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.